Esencie

Prečo sú esencie tak účinné?

Odpoveď na túto otázku chcem na jednom mieste trochu rozpísať, takže to bude dlhšie. Pomôžem si pri tom poznatkami vedy z knihy Modern Essentials.

Esenciálne oleje sú liečivé výťažky z rastlín alebo z častí rastlín. Len v jednej kvapke 100% čistej silice sa nachádza celá sila rastlinky s jej zázračnými účinkami. 

POZNÁMKA (veľmi dôležitá!): Reč tu bude o éterických olejoch NAJVYŠŠEJ TERAPEUTICKEJ triedy. S hocijakými lacnými pančovanými napodobeninami by to takto nefungovalo.

Takže čo zistila veda a výskum?

SILICE SÚ MEGA RÝCHLE! Zložky esenciálnych olejov majú potenciál ovplyvniť každú telesnú bunku v priebehu 20 minút pred tým, než budú metabolizované ako iné živiny. Esencia kadidla dokáže do pár sekúnd zvýšiť hladinu kyslíka v krvi.

SILICE SÚ PROTI RADIKÁLOM! Sú to veľmi silné antioxidanty – esencie, omega-3 mastné kyseliny (rybí olej) a niektoré vitamíny pôsobia ako inhibítory tvorby voľných radikálov.

SILICE SA TI DOSTANÚ AŽ DO MOZGU! Chemické zložky – seskviterpény – obsiahnuté v esenciách dokážu, na rozdiel od farmaceutických liekov, preniknúť hematoencefalickou bariérou, tým priamo pôsobiť na mozgové bunky a terapeuticky vplývať na mozog.

SILICE POUPRATUJÚ V EMÓCIÁCH! Esenciálne oleje majú schopnosť zlepšovať mentálne a emocionálne stavy človeka. Pachy a emócie sa spracúvajú v podobných mozgových štruktúrach v limbickom systéme. Tu sa nachádza aj žľaza amygdala, ktorá zohráva dôležitú úlohu pri uchovávaní a uvoľňovaní emocionálnej traumy a je možné ju stimulovať aj vôňou, zmyslom čuchu. Preto môžu byť silice mocným kľúčom k odomknutiu takejto traumy.

SILICE MAJÚ MEGAHERTZE A TIE SÚ MEGA! Naše orgány a rovnako aj silice (ale aj živiny) majú svoje frekvencie. Elektrická príbuznosť silice s týmito zložkami nášho tela podporí príslušné orgány. Frekvencie esenciálnych olejov majú schopnosť obnoviť alebo udržiavať vlastnú frekvenciu človeka, ktorú potrebuje pre optimálne zdravie. Zároveň silice vytvárajú prostredie, v ktorom nemôžu žiť mikróby, baktérie, vírusy ani plesne.

No schválne, dajme si zopár čísiel:

🧠zdravý ľudský mozog 71-90 MHz

🧍zdravé ľudské telo 62-68 MHz

😰symptómy chrípky 57 MHz

🦠infekcia candidou 55 MHz

🥵rakovina 42 MHz

☠️keď telo začína umierať 25 MHz

🏴‍☠️priemyselne spracované potraviny 0

🥗čerstvé potraviny 10-15 MHz

🍂sušené byliny 12-22 MHz

🌱čerstvé byliny 20-27 MHz

💦esencie v terapeutickej kvalite 52-320 MHz

Negatívny mentálny stav môže znížiť ľudskú frekvenciu o 10 MHz, zatiaľ čo pozitívny mentálny postoj ju môže zvýšiť o 10-15 MHz. Tak ja som sa rozhodla, byť dnes radšej veselá. Uvidíme ako zajtra.

A ako ich používam? Voniam, pijem, natieram. Natriem aj tebe, ak chceš. Certifikovanou masážnou technikou pozdĺž meridiánov. Lebo dotyk lieči. A s pridaním esencií – tutovka.